31 Mart 2008 Pazartesi

Pembelerim Çok Şaşırdı!




Merhaba,
8 Mart tarihinde plastik bardaklarda toprakla buluşturduğum 20 adet pembe tohumlarımdan, 15 tanesi hızlı bir şekilde gelişti. Diğer 5 taneden ne ses ne nefes! Kahramanlarım ikinci yapraklarını açma hazırlığına giriştiler bile. Boylarının fazla uzamaması için azar azar sulamaya özen gösteriyorum. Henüz evin içinde, bol sabah güneşi alan camekanlı bir odadalar. Isının akşamları düşmesinden endişelendiğim için balkona kısa süreli çıkarıp tekrar içeri taşıyorum.

Bu pazar, (30 Mart) ilk şaşırtmalarını yaptım. Ve ilk kez balkonda uzun süre kalmalarına izin verdim. Gerçekten bu duruma çok şaşırdılar :) Sağlıklı görünmeleri beni mutlu ediyor. Şimdilik herşey yolunda...

Yaklaşık 20 adet daha tohumum var. Onları da bu akşam toprakla buluşturacağım. Umarım çok geç kalmamışımdır.

2 yorum:

nalan dedi ki...

merhabalar,
şaşkın pembeler pek güzel görünüyorlar. ellerinize sağlık. elinizdeki diğer 20 tohuma gelince, eğer balkonunuzda yeterli yeriniz yoksa - ki bence 15 adet fide bile fazladır ortalama bir balkon için - elinizdekileri çimlendirmeden önce bir daha düşünün. fideler büyüdüklerinde bulabildiğiniz en büyük boy saksılara alınmalı. domates yaklaşık 1 metreye kök salıyor. dolayısıyla olabildiğince büyük saksılar gerekecek size.
selamlar
nalan

PDA Birol dedi ki...

Selamlar;
Öncelikle tebrikler pembeleriniz gerçekten çok sağlıklı ve güzel görünüyorlar.Bloğunuz hayırlı olsun. Umarım bol ürünlü bir sezon geçirirsiniz.
Birol